Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού: μπες κι εσύ στο πρόγραμμα!

Στις 11-17 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.
 Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες θα συμμετέχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες.
 Η ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.








http://hourofcode.com/usΟ Σχολικός Σύμβουλος της Πληροφορικής μας έστειλε τα παρακάτω γράμματα:


Πατήστε  με τη σειρά πάνω στις εικόνες και ξεκινήστε με τον προγραμματισμό. Για τυχόν απορίες ρωτήστε 3 συμμαθητες σας, αν δεν πάρετε απάντηση ρωτάτε εμένα Και μην ξεχνάτε όλοι σας μπορούμε να είμαστε προγραμματιστές (ηλικίες από 4 ώς και 104 χρονών) .

Τάξεις Α και Β  Δημοτικού

http://learn.code.org/s/course1http://learn.code.org/s/course3http://learn.code.org/s/course2


Τάξεις Γ, Δ Δημοτικού


Run Macro!
Το “Τρέξε Μάρκο” χρησιμοποιεί μία απλοποιημένη οπτική γλώσσα προγραμματισμού, με την οποία τα παιδιά βοηθούν τον Μάρκο να αντιμετωπίσει μια σειρά από “γρίφους”! Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν βήμα-βήμα τις τεχνικές και τον τρόπο σκέψης των προγραμματιστών.

https://www.allcancode.com/

Τάξεις Ε, ΣΤ Δημοτικού
Angry Birds
Τα Angry Birds έχουν πάλι προβλήματα! O Red έχει νευριάσει με το γουρούνι. Βοήθησε το να το πιάσει δίνοντας τις κατάλληλες εντολές για να κινηθεί στον λαβύρινθο. Μη ξεχνάς να διαβάζεις τις οδηγίες. Πρόκειται για μια απλοποιημένη γλώσσα προγραμματισμού για να γνωρίσουν οι μαθητές με διασκεδαστικό τρόπο μέσω παιχνιδιού τον προγραμματισμό.
http://studio.code.org/hoc/1




Σύνδεσμος για το E1 : http://studio.code.org/sections/JDNVDD

Σύνδεσμος για το E2 : http://studio.code.org/sections/DFFSCS

Σύνδεσμος για το ΣΤ1 :  http://studio.code.org/sections/DCCWRQ

Σύνδεσμος για το ΣΤ2 : http://studio.code.org/sections/SQIXBA
 
Robomind Θέλεις να ελέγξεις το δικό σου ρομποτάκι με τον ίδιο τρόπο που η NASA το κάνει στον πλανήτη Άρη; Με το @Robomind, αυτό γίνεται μέσα από τον υπολογιστή σου!
https://www.robomindacademy.com/go/navigator/storylines?course=HourOfCode
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: